+32 495/21 45 83 info@seobureau.be

PERSONEEL EN STUDENTEN TE BESCHERMEN

Het lezen van krantenkoppen die in angstaanjagend detail beschrijven hoe de leraar en de leerlingen dodelijke slachtoffers maken door de handen van gestoorde massaschutters, brengt ons tot in de kern. Scholen dachten ooit aan veilige leerplekken waar miljoenen studenten in heel Amerika hun dagen doorbrengen en niet ontsnapt zijn aan het geweld en de verwoestingen die veroorzaakt worden door terreurdaden. We denken vaak aan schutters als psychotische vreemden die een school hebben gestalkt, maar tot ons ongeloof zou de schutter de student kunnen zijn die vlak naast ons eigen kind zit. Of de dader nu een indringer is of een student met ernstige problemen, schoolbestuurders en ambtenaren worstelen met de uitdaging om hun personeel en studenten veilig te houden.

SCHOOLVEILIGHEIDSBEAMBTEN HELPEN PERSONEEL EN STUDENTEN TE BESCHERMEN
Als reactie op de toenemende dreiging van geweld gericht op Amerikaanse scholen hebben veel schoolbesturen in het hele land een beroep gedaan op de diensten van schoolveiligheidsagenten in hun scholen. Beveiligers spelen een integrale rol in de bescherming van personeel, studenten en schoolbezittingen tegen geweld, diefstal en vandalisme. Niet alleen zijn professionele schoolveiligheidsagenten zeer zichtbaar, ze zijn ook getraind om verdacht gedrag te identificeren en helpen vaak bij het voorkomen van rampen.

DE DREIGING VAN MASSALE SCHIETPARTIJEN BEANGSTIGT LEERLINGEN
De tragische schietpartij op Marjorie Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida is een plechtige herinnering aan hoe kwetsbaar onze kinderen zijn als ze onze zorg verlaten. In vervlogen tijden was de grootste zorg die sommige studenten hadden, wat ze zouden vinden om te eten voor de lunch in hun lunchtrommel. Nu zijn studenten bang om op school te worden neergeschoten – een echte en zeer verontrustende zorg voor ouders, leerkrachten en schoolfunctionarissen. Hoewel scholen nooit mogen worden gezien als gevechtszones, hebben veel ouders hun kinderen uitgerust met kogelvrije rugzakken en jassen. De toevoeging van volledig getrainde schoolveiligheidsbeambten om in- en uitgangen te controleren en scholen te patrouilleren kan de angst van sommige ouders verminderen en kan ervoor zorgen dat indringers van buitenaf twee keer nadenken voordat ze scholen met professionele schoolveiligheidsbeambten ter plaatse aanvallen.

INDRINGERS ZIJN NIET DE ENIGE BEDREIGINGEN DIE LEERLINGEN BANG MAKEN.
Het beschermen van kinderen op school tegen indringers van buitenaf is niet de enige uitdaging die gewetensvolle schoolambtenaren ’s nachts wakker houdt. Elke dag wordt er op scholen in de VS een hele waslijst met verontrustende problemen opgesteld, waaronder pesterijen, mishandeling en drugs. Fysiek geweld, aanranding en intimidatie zijn wijdverspreid in de hedendaagse schoolcultuur, om nog maar te zwijgen van het probleem van gevaarlijke dealers die drugs op schoolcampussen in het hele land duwen. Een deel van de oplossing voor het probleem zou kunnen bestaan uit de aanwezigheid van schoolveiligheidsagenten op scholen om crimineel gedrag te melden en leerlingen te beschermen die onder hun hoede staan.

DE KOSTEN VAN DIEFSTAL EN VANDALISME KUNNEN OPLOPEN
Vernietiging van schoolgebouwen is zowel alarmerend als duur. Graffiti is een consistent probleem in veel scholen die schoolbesturen verlaten met flinke schoonmaakkosten. Prijsgunstige apparatuur kan in een mum van tijd beschadigd raken, maar is tijdrovend en kostbaar om te vervangen. Niet alleen kunnen de eigendommen van scholen worden beschadigd, maar sommige items kunnen ook gemakkelijk worden gestolen. Elektronische apparatuur zoals laptops en tablets kunnen discreet in een rugzak of sporttas worden geschoven. Studentenrugzakken zijn ook gemakkelijke doelwitten voor dieven. Veel schoolbesturen hebben schoolbeveiliging ingehuurd om het probleem van diefstal en vandalisme op hun scholen tegen te gaan.

Leerlingen verdienen het om naar school te gaan zonder angst voor fysieke of psychische intimidatie of geweld. Helaas, in het kielzog van het recente geweld en terrorisme gericht op scholen in het hele land, moeten schoolbesturen alle beschikbare middelen inzetten om het personeel en de studenten veilig te houden, met inbegrip van het inhuren van professionele schoolveiligheidsagenten.

ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus ebus